Vernissage på Edviks konsthall lördag 2/3

 
 
https://alltomstockholm.se/pagang/vernissage-akvarellmaleri-varldsklass/?sw=Edsvik%20konsthall
 
 
 

Internationell akvarell på Edsvikens Konsthall - AQUA DI COLORE

 
 

AQUA DI COLORE

 

EDSVIKS KONSTHALL  2 MARS – 24 MARS

 

Edsviks Konsthall uppmärksammar den internationella kvinnodagen genom att visa en utställning med som de på sin hemsida uttrycker det ”några av världens främsta akvarellmästare” – och jag har blivit inbjuden att vara en av dessa!!!

 

Deltagare i utställningen är: Terri Cao, Ekaterina Sava, Patricia Guzmán, Elena Bazanova, Rainbow Tse, Ze Ze Lai, Yuko Nagayama, Janine Gallizia, Olga Litvinenko, Dasha Rybina, Anna Ivanova, Lisa Wang, Jin Li, Helena Ullstrand, , Annette Backman, Anette Gusatvsson, Emma Larsson, Ann Larsson-Dahlin och Marie Ragnhult.

 

Två veckolånga vistelser på Island, har varit utgångspunkt för de 5 akvareller jag visar här. De är i formatet 66 x 102 cm. Mönster i isens formationer bildas när den ljusa ytan marmoreras av sprickors turkosblå toner och grafiska askgrå ränder av vulkanaska.

 

Vid den stora glaciärsjön nedanför Vatnajökull, blir det tydligt hur snabbt våra glaciärisar minskar. Den takt glaciärerna smälter i har ökat med ungefär 50 procent under de senaste 20 åren och en del glaciärer drar sig tillbaka drygt 20 meter per år. Känsliga ekosystem, djur, natur och vi människor kommer att drabbas på flera olika sätt.

 

Vid isens kant
 
Smältande isberg
 
Glaciärsjö
 
Krympande glaciär
 
Forsande smältvatten

 


RSS 2.0